Aluminium och dess egenskaper

Aluminium är en mångsidig och mycket användbar metall som finns överallt omkring oss. Det användningsområde som det första många tänker på är förmodligen läskburkar och aluminiumfolie, men aluminium har särskilda egenskaper och kvaliteter som gör att det har många fler olika användningsområden – till exempel inom industrin; fordon, elektronik, medicinteknik, möbler och mycket mer. Att aluminium dessutom går att återvinna åtskilliga gånger gör det till ett både praktiskt och miljösmart materialval.

Ledande lätt

En av aluminiums främsta fördelar är att det är en väldigt lätt metall, i synnerhet i förhållande till hur tåligt och beständigt det är. Här är förstås nämnda läskburk ett bra exempel: Trots att den är gjord i metall väger den nästan ingenting, och den håller tätt trots att den är imponerande tunn. Och den påverkar inte smaken på innehållet.

Fördelar med aluminium inom industrin

Och blickar man utanför kylskåpet finns det otaliga andra användningsområden för en tålig och lätt metall: Den blir utmärkta höljen eller karosser för allt från mobiltelefoner till flygplan, den funkar utmärkt i balkar, tak och maskindelar med lång hållbarhet och högt korrosionsskydd, och den leder ström bättre än mycket annat. En annan viktig egenskap hos aluminium är att den går att bearbeta på många olika sätt: Aluminium går bland annat utmärkt att fräsa, svarva, gjuta, valsa, smida, svetsa, nita.

Här kan du se våra olika tjänster för aluminiumbearbetning.

Kontakta oss för mer information

Är du osäker på om vi har rätt lösning för dig? Kontakta oss, så hjälper vi dig!
Vi bistår gärna med vår kunskap och erfarenhet.