Lasergravering

20221010_135210

Vad är lasergravering och hur går det till?

Lasergravering, även kallat lasermärkning, är en högteknologisk process där man märker och graverar in antingen grafik eller text på en komponent. Lasermärkning kan med fördel användas på aluminium.

Lasergraveringen används för märkning av artiklar exempelvis för spårbarhet, symboler eller textinformation. Vid lasermärkning avlägsnar laserstrålen aluminum från komponenten så att det bildas en fördjupning med olika ytstrukturer. Effekten på laserstrålen avgör tydligheten och utseendet av märkningen.

Lasermärkning på aluminium

Vi märker såväl behandlad som obehandlad aluminium. Behandlad aluminium, exempelvis aluminium som är anodiserad eller pulverlackerad, ger på grund av dess färg en extra tydlig märkning med fin kontrast. För obehandlad aluminium får man inte samma kontrast men lasergraveringen ger trots detta, en permanent och mycket exakt märkning.

Fördelar med lasergravering

Lasergravering ger en permanent märkning av detaljen, vilket lämpar sig bra för livsmedelsindustrin, fordonsindustrin, medicintekniska produkter som ofta används i en utsatt miljö. Ur miljöperspektiv är detta ett bra val av märkning av produkter då processen inte kräver tillsats av kemikalier.

Lasermärkning ger fördelar i form av:

  • precision
  • hållbarhet
  • flexibilitet
  • löpnummermärkning
  • QR-kod.

Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar om lasergravering? Eller undrar du över vad vi på Interal kan göra för dig?

Du är varmt välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig!

Interal har sedan 1976 erbjudit tjänster inom förädling av aluminium. Med förstklassig kompetens, innovation, engagemang och effektiva processer, levererar vi kundspecifika produkter av hög kvalitet och leveransprecision till kunder över hela världen.