16 april 2019

Ny robotcell på Interal!

Nu är Interals största enskilda investering genom tiderna på plats och i drift. En helt ny robotcell med robot av märket Fanuc och en fyraxlig flerop; Haas VF4SS. Till detta ”band-in/band-ut-funktion”. Vi har köpt helhetslösningen robot + transportband av InLead som dessutom har helautomatiserat robotcellen och satt den i drift för ett par av våra artiklar. Kommande steg är att lägga in fler artiklar i denna cell succesivt. Tre av Interals tekniker/ställare har varit på utbildning, och lärt sig Fanuc-systemet då detta är nytt för Interal.

Cellen lämpar sig för bitar med högre ytfinishkrav samt högre bearbetningsprecision då maskinen är utrustad med probning. Stora volymer är naturligtvis det optimala men tack vara korta ställtider pga. smarta fixturer och verktygsmagasin med plats för många verktyg, så lämpar den sig även för mindre volymer.

Robotcellen är anpassad för att i framtiden kunna serva två CNC-maskiner och har kapacitet att ta över en stor del av våra nuvarande manuella jobb. Vi ser med stor spänning och höga förväntningar fram emot att beskåda resultatet utifrån detta nya arbetssätt på Interal.