27 maj 2024

Årets företagare 2024

Interals ägare Andreas och Niclas har blivit valda till årets företagare 2024 utav organisationen Företagarna i Habo.

Juryns motivering:
Andreas Simonsson och Niclas Fotsjö har utvecklat Interal Aktiebolag på ett mycket framgångsrikt vis.
Ett långsiktigt arbete har lagt grunden, genom att gå från en traditionell underleverantörs verksamhet till ett kunskaps- och utvecklingsbolag.
En medveten satsning på teknik och investeringar tillsammans med positiva medarbetare ges förutsättningar till goda framtidsutsikter.
Andreas och Niclas har visat prov på goda ledaregenskaper i utvecklingen av medarbetare och strategitänk för att uppnå de mål man strävar till.

Lite fakta om Interal: Företaget grundades 1976. Niclas och Andreas påbörjade sina anställningar på Interal 2003-2004 och 2009 förvärvade de företaget från dåvarande ägare. Sedan de tog över så har nästan alla maskiner bytts ut för att möta nya tuffare krav och en ökad orderingång. Stort fokus har lagts på automatisering och teknik. Omsättningen låg då på 45 Mkr och antalet medarbetare var drygt 20 st. Idag är omsättningen mer än det dubbla och Interal har 35 st anställda.
Utmärkelsen firades med blommor och tårta. Representanter från Företagarna i Habo, Habo kommun och Interals medarbetare var med och firade Niclas och Andreas.